Met Van Perlo… in Brisbane en Woolgoolga

September 23, 2022

We starten ons Australië avontuur in Brisbane en Woolgoolga. Naast verschillende uitjes bereiden we onszelf en de auto voor op de rondreis die voor de boeg staat.

Down Under

We gaan vanaf Oostenrijk naar de andere kant van de wereld, Down Under! Vanaf München is het een lange zit in het vliegtuig via Oman en Kuala Lumpur naar Brisbane. Nienke (de zus van Maaike die in Australië woont) en Chris, haar vriend, staan ons bij de luchthaven op te wachten. En ze zijn niet alleen, want ze hebben Bruce meegenomen. Bruce is onze Toyota RAV4 waarmee we door Australië gaan crossen. Dat is een fijn welkom! De eerste nachten kunnen we in een buitenwijk van Brisbane bij de vader van Chris slapen en rijden Nienke en Chris ons die dagen naar de leuke plekken in de “omgeving” (dat kan hier in Australië gemakkelijk een uur rijden zijn). We beginnen bij Sunshine Coast, de stad die z’n naam eer aandoet. Het is dan ook “druk” op het strand. Hoewel, dat is voor Australische begrippen zo, want in Nederland zou je je afvragen of er een belangrijke voetbalwedstrijd op tv is. We doen een drankje, Chris pakt een paar golven op z’n surfboard en Maaike schiet een paar actiefoto’s.

Geritsel

De volgende dag staan we heel vroeg op om de zonsopkomst te kunnen zien vanaf de top van Mount Ngungun bij de Glass House Mountains. Het is een vrij korte wandeling omhoog, maar wel in het donker. En dat is even wennen in een land waar van alles krioelt en kruipt waar je niet door gebeten wil worden. We zijn op onze hoede voor geritsel, maar komen gelukkig niks tegen. Op de top horen we wel gezoem. In eerste instantie denken we nog dat iemand hier met een drone aan het vliegen is, maar het blijkt een hele bijen (of wespen)familie. Ze houden zich gelukkig gedeisd en genieten samen met ons van de eerste zonnestralen van de dag die op de weelderig groene bergen schijnen. Na een siësta neem ik (Maaike voelt zich niet lekker) nog een kijkje bij vrienden van Nienke en Chris die indrukwekkend soepeltjes kunnen kitesurfen. Altijd tof om te zien.

Kangaroos

Dan is het tijd om het optrekje van Nienke en Chris te bewonderen. We doen een sightseeing route via de hippe Gold Coast en Surfers Paradise (laat het maar aan Aussies over om funky plaatsnamen te verzinnen) en rond etenstijd komen we aan in hun woonplaats Mullaway. Dat ligt aan de kust, dus met uitzicht over de indrukwekkend lange, lege stranden van Woolgoolga beach eten we een afhaalpizza. We zien nog meer natuurlijk schoon als we bij hun huis aankomen. Daar zit een zelfverzekerde kookaburra te poseren op het witte hek van de veranda.

De volgende ochtend bezoeken we met zonsopkomst de naastgelegen stranden en we zijn niet de enige. Als we via de “look at me now headland track” naar Moonee beach lopen springen de iconische kangaroos ontspannen rond in de ochtendzon. Wat een idyllisch en typisch Australisch plaatje is dit!

Gehannes

De dagen erna gaan we aan de slag om Bruce voor te bereiden op drie maanden reizen door Australië. Dat blijkt helaas wat ingewikkelder en meer werk dan gedacht. De daktent voor bovenop de auto blijkt volgens een professional te zwaar, waardoor we na lang wikken en wegen toch maar kiezen voor een luifeltent. Daarnaast willen we een accu in de auto, zodat we makkelijk elektronica kunnen opladen en een koelkast in de achterbak kunnen zetten. Na lang uitzoekwerk, gepriegel en gehannes krijgen we dat voor elkaar, maar we kunnen wel wat ontspanning gebruiken. Dus gaan we in de avond naar de lokale pub voor een spelletje trivia. Ook testen we Bruce’s (en mijn) offroad rijkunsten als we naar een “geheime spot” rijden in het Sherwood nature reserve. Het is een plek die alleen de locals kennen en dat willen ze zo houden. Begrijpelijk, want vanaf een waterval hebben we mooi uitzicht over de groene heuvels en kliffen. De volgende dag is het dan toch echt tijd om de rondreis te beginnen. Op naar het noorden langs de oostkust!

COMMENTS

  1. Ria says:

    Heel herkenbaar😘

PLAATS JOUW REACTIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

custom design BY STUDIO MHILARIUS

PRIVACY POLICY

© met van perlo