Voorbereidingen… met Van Perlo

January 22, 2022

Koh Tao | Thailand

Een wereldreis vergt wat voorbereidingstijd (no shit Sherlock). Uitzoeken, opzoeken, navragen, aanvragen, regelen, kopen, verkopen, controleren, kleine lettertjes lezen…er lijkt soms geen einde aan te komen en ik heb nog nooit zoveel aan de lijn van de klantenservice gehangen. Gelukkig weten we waar we het voor doen en kan de voorpret ook al lang van tevoren beginnen!

Money makes the world go round

Of moet ik zeggen: Money makes us able to go around the world? Met de eerste voorbereiding zijn we eigenlijk al bijna twee jaar bezig, namelijk geld sparen. Niet geheel onbelangrijk. We weten nog niet of we op sommige plekken tijdens onze wereldreis gaan werken voor een extra zakcentje, dus we hebben nu genoeg geld gespaard om (als het goed is) een jaar te kunnen reizen zonder bijverdiensten. We hebben in ieder geval beide ontslag genomen bij onze huidige werkgever, want we hebben allebei geen optie om voor hun ‘op afstand’ te werken.

Om de maandelijkse kosten tijdens de reis zo laag mogelijk te houden hebben we uitgeplozen welke abonnementen we niet meer nodig hebben tijdens de reis. Onze telefoonabonnementen zijn bijvoorbeeld omgezet naar prepaid en alle zorg- en reisverzekeringen hebben we met elkaar vergeleken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Dat is momenteel (nog) ingewikkelder dan normaal in verband met alle kleine lettertjes omtrent corona en reisbeperkingen, maar het is gelukt!

Get your stuff together

Backpackend de wereld over betekent keuzes maken over wat er wel en niet meegaat in die rugkoffer. Online zijn tal van handige paklijsten te vinden, maar ik heb het idee dat je ruggenwervels dagelijks drie centimeter inzakken als je alles meeneemt wat op die lijsten staat. Nou was ik sowieso al bang dat hetgeen we daadwerkelijk willen meenemen niet in onze backpacks past (tot ergernis van Maaike). Dus hebben we laatst even de proef op de som genomen en wat blijkt…Maaike had gelijk, het past allemaal prima in de backpacks. Toch een geruststelling.

Het verzamelen van alle spullen was (ondanks de lijstjes) alsnog onderhevig aan tientallen ‘oh-ja’-momenten. Een reisstekker, een slotje om de rits van de backpack af te sluiten tijdens de bus- of vliegreis, medicijnvoorraad voor een jaar regelen (inclusief medicijnpaspoort) en niet te vergeten…de fameuze afritsbroek (ja hij gaat mee hoor!).

To-Do

Je weet dat je lekker bezig bent als je een to-do lijstje maakt, waarop staat dat je een nieuw to-do lijstje moet maken. De laatste weken kunnen we veel afvinken. Reisvaccinaties halen (waarbij ik wellicht ben flauwgevallen), onze nevenwerkzaamheden afronden en overdragen, inlog- en financiële gegevens veilig online opslaan (tip: LastPass met tweestapsverificatie) zodat wijzelf en het thuisfront daar bij kunnen als er onverhoopt iets mis zou gaan, het afronden van de afstudeerscriptie van Maaike, en boeken op de e-reader zetten.

Dan hadden we ook nog een groot afscheidsfeest gepland, maar dat kan in verband met de coronamaatregelen niet doorgaan (wie had dat gedacht…). Nu gaan we gezellig bij iedereen persoonlijk langs om ze nog even te zien, dus onze agenda zit alweer helemaal bomvol.

We’re ready for take-off!

Het gaat nu echt beginnen. We hadden verwacht dat de coronamaatregelen in het buitenland nog wel zouden veranderen de laatste tijd, maar dat is eigenlijk redelijk hetzelfde gebleven. Maaike heeft ondertussen de definitieve versie van haar afstudeerscriptie ingeleverd, dus hebben we vliegtickets geboekt! We vliegen 5 februari naar Mexico (Cancun) en zullen daar een maand rondreizen. Begin maart vliegen we naar Curaçao om daar te genieten van de eilandvibes. Daarna is het plan om Midden-Amerika te ontdekken door langzaamaan af te zakken richting Zuid-Amerika. Hopelijk kunnen we in de zomer richting Oceanië en (Zuidoost-)Azië, mits het financiële plaatje en de coronamaatregelen dat toelaten. ZIN IN!!!

COMMENTS

 1. Oma Anneke says:

  He he, ik ben al moe als ik jullie planning lees maar dat ligt natuurlijk aan mijn leeftijd. Wel fijn om zo op de hoogte gehouden te worden. Alvast succes de komende tijd!

 2. Richard en Monique says:

  Wij wensen jullie een hele mooie tijd en geniet er vooral van. Maak veel mooie herinneringen. Wij volgen jullie natuurlijk met veel belangstelling.

 3. Esther says:

  Wat een geweldig plan! Geniet van alle mooie én lastige dingen. En sla vooral Patagonië niet over 🤩. Have fun 💫

 4. Ella Pardon-van Hoorn says:

  Heel veel succes en bovenal geluk en plezier op jullie wereldreis. Make jour dreams come true !!

 5. Jelka says:

  Een hele goede reis vandaag ( als verloofdstel). Jullie start is nu definitief, Mexico geworden. Uiteraard ga ik alles van jullie reis lezen. Ik wens jullie heel veel plezier met mooie foto’s en prachtige verhalen. Geniet.

PLAATS JOUW REACTIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

custom design BY STUDIO MHILARIUS

PRIVACY POLICY

© met van perlo