Met Van Perlo… in Lima

August 1, 2022

Tijdens ons flitsbezoek aan Lima verblijven we in de wijk Miraflores, waar we verschillende parkjes bekijken en langs de befaamde klif lopen.

Klap

Vanuit Huaraz willen we de nachtbus richting Lima nemen, maar vanwege de enorme vakantiedrukte is een busticket regelen een flinke opgave. De betere busmaatschappijen zijn helemaal uitverkocht, dus kopen we bij een wat goedkopere busmaatschappij tickets. Online hebben we al vaak gelezen dat dit wordt afgeraden omdat deze bussen niet echt veilig zouden zijn, maar wij hebben tot nu toe gewoon goede ervaringen met dit soort ‘goedkopere’ busmaatschappijen. Dus we stappen ontspannen de bus richting Lima in en dommelen langzaam in slaap. Als we halverwege dromenland zijn, schrikken we ons het leplazarus van een snoeiharde knal. De bus mindert vaak en stopt in het pikkedonker langs de weg. Al snel wordt het ons duidelijk dat het gelukkig “slechts” een klapband is. Ik vraag me af hoe ze eigenlijk een band vervangen van zo’n grote bus. Je zou zeggen dat dat zo gepiept is, maar het duurt bijna twee uur voordat we weer op pad kunnen. Met vertraging komen we aan in Lima, ergens op een achteraf parkeerplaats voor bussen. Tja, dat krijg je met zo’n budgetmaatschappij. Gelukkig staat er wel een taxi die ons naar ons hostel in de wijk Miraflores brengt.

Miraflores

We verblijven in Miraflores omdat dit de veiligste en gezelligste wijk van Lima is. Het zit vol met goede eettentjes, waaronder Rutina café waar we mega lekkere taartjes verorberen. We lopen daarna naar het “thuis” van zo’n 100 katten die het goed voor elkaar hebben. In Kennedy park, centraal gelegen in Miraflores, worden de katten gevoed en verzorgd door vrijwilligers en krijgen ze een aai over hun bol en buik van parkbezoekers terwijl ze in het zonnetje liggen. Living the life.

We scoren even later een frietje (of zeg maar gerust ‘een flinke friet’) bij La lucha Sangucheria criolla en krijgen er drie verschillende fancy sauzen bij. We hadden het bedacht als tussendoortje, maar nadat we het aan de promenade Malecon hebben opgegeten weten we dat we hier wel de hele avond op kunnen teren. Met uitpuilende buiken lopen we verder over de promenade, langs de beroemde klif voor de kust van de Stille Oceaan. Terwijl een paar skateboarders over een zelfgemaakt obstakel springen, genieten wij van het uitzicht. We lopen verder door verschillende parkjes, waaronder ‘parque del amor’. Hier hebben ze alles geprobeerd om de liefde te verspreiden, zoals kunstige en kleurrijke mozaïekbankjes en twee geboetseerde lichamen die innig met elkaar verstrengeld zijn. Wij worden er niet echt warm van en genieten meer van het vredige beeld van paragliders die verderop onder, langs en boven de klif rondzweven, terwijl de zon langzaam onder gaat. Een mooie afsluiter van Peru, want morgen stappen we in het vliegtuig naar onze volgende bestemming, de Galapagos eilanden!

COMMENTS

  1. […] Lima vliegen we eerst naar de stad Guayaquil die op het Ecuadoriaanse vasteland ligt. Op de […]

PLAATS JOUW REACTIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

custom design BY STUDIO MHILARIUS

PRIVACY POLICY

© met van perlo